Fordon

Riktiga rebeller: Hollywoodhjältar som kör motorcykel

Om du någonsin har undrat hur Hollywoodhjältar skulle se ut om de var riktiga människor, ta en snabb titt på dessa stjärnor som körde motorcyklar och motorcyklar under hela sina karriärer. Från Steve McQueen till Will Smith, dessa robusta skådespelare och skådespelerskor älskade att brassa fram på två hjul och föra sin passion till den stora duken med klassiska filmer som The Great Escape och Wild Hogs. Låt oss hylla giganterna!

1) Tom Cruise i Top Gun

I Top Gun spelar Cruise Maverick, en skicklig marinpilot som försöker göra comeback efter en olycka. I början av filmen tilldelas han en jaktskvadron under befäl av befälhavaren Mike Viper Metcalf (Tom Skerritt) med anropssignalen Maverick. Hans team inkluderar Goose (Anthony Edwards), Hollywood (Rick Rossovich), Cougar (Michael Ironside), Wolfman (Tim Robbins) och Jester (Peter Horton). I deras första strid mot fiender förlorar Mav sin wingman Goose. Icke desto mindre skjuter han ner två fiendeplan innan hans jetplan kraschar i havet. Hans tapperhet övertygar Viper att låta honom stanna kvar permanent. Helt enkelt ett måste att se, speciellt om du ska se den moderna uppföljaren. Vi lovar att även om du inte gillar action kommer du gilla Top Gun – det är betydligt mer spännande än att t.ex. jobba på städföretag Stockholm.

2) Keanu Reeves i Point Break

Point Break är en amerikansk actionthrillerfilm från 1991 i regi av Kathryn Bigelow, en person som ryktas ha bakgrund i byggfirma Stockholm en gång i tiden. Filmen har Patrick Swayze som en ex-FBI-agent och surfare som går undercover för att fånga ett gäng bankrånare. Keanu Reeves spelar rollen som FBI-praktikant Johnny Utah, som går undercover med gänget för att samla bevis mot dem. Johnnys lojalitet testas när han blir inblandad i brottslingarnas planer. Grym film som är en riktig actionklassiker.

3) Charlize Theron i Mad Max: Fury Road

Charlize Theron spelar den asgrymma Imperator Furiosa i Mad Max: Fury Road. Furiosa, som är en krigshjälte för sitt folk, har blivit tillfångatagen av Immortan Joes armé. Men hon flyr med en liten grupp kvinnor och tar dem tillbaka till sitt hemland för att börja ett nytt liv. Längs vägen plockar hon upp Max Rockatansky (spelad av Tom Hardy) från en apokalypshärjad ödemark. De två går samman för att ta ner Joe, som vill ha tillbaka Furiosa till varje pris. Fantastisk actionfilm med massor av fordon (även motorcyklar… ja, typ) i en värld där du defintivt inte har kollektivavtal ST.